Zeeuwse Bolus

De Zeeuwse Bolus u kent hem vast wel, tenminste als u een echte Zeeuw bent. Als echte Zeeuw weet je precies hoe een Zeeuwse Bolus moet smaken. Als u geen Zeeuw bent dan zullen we het uitleggen wat een bolus is en hoe hij moet smaken.

Een Zeeuwse Bolus is eigenlijk een wit broodje met suiker er rond. Maar da’s te gemakkelijk gezegd. Een Bolus is een stukje witbrooddeeg dat tot een lange strengel wordt uitgerold in de bruine suiker. En als die strengel lang genoeg is dan (het is een raar praatje) rollen we hem op als een drol zal ik maar zeggen. Je begrijpt dat er dan lekker veel suiker tussen dat deeg komt. Die suiker gaat lekker smelten tijdens het bakken en wordt tot suikerstroop omgevormd. En nu komt de kunst, je moet die bolussen precies op het juiste moment uit de oven halen. Ben je te vroeg dan zijn ze niet gaar. Maar ben je te laat dan zijn ze zo hard als een steen. . Bij Echte Bakker Piet Daane worden de bolussen altijd via een strak tijdschema gebakken dus er kan bijna niks mis meegaan. En als de bolussen zijn afgekoeld dan zit er zo’n lekkere laag stroop overheen. De lekkerste bolussen dat zijn de bolussen die lekker veel plakken. Je moet letterlijk je vingers erbij opeten, niks geen servet eronder gewoon lekker je vingers aflikken. En als je het echt lekker wil maken dan moet je een lekkere laag echte roomboter op de bolus smeren. Als je dat niet lust dan weet je niet wat lekker is.

Winkelwagen

Winkelwagen